Wednesday, November 10, 2010

Hafal skrip

Ini gara-gara berlatih dengan Fahim untuk concert dan graduation tadika nanti. Ops...Fahim belum graduate sebab dia baru 5 tahun...tapi ada persembahan yang akan dibuat.

Cerita Fahim, dia participate 2 persembahan tarian (?) dan satu lagi drama. Tapi untuk drama kata Fahim yang berlakon orang lain...tapi Fahim kena baca skrip. Dan itulah yang menyebabkan saya terlibat sekali sebab kena berlatih hafal skrip dengan Fahim.
Ada lebih kurang 6 scene dan setiap scene ada dialog Fahim.

Contohnya:
I think King Duncan is not the suitable person to rule this kingdom.
Ah, just forget about it dear
Emmm...sometimes i think ....bla bla (lupa la pulak)
I must be the king
bla bla (lupa lagi)..................I will protect you with my life

Banyak lagi dialog Fahim. Kat atas tu antara yang saya ingat. Sekarang ini 5 minit setiap malam Fahim baca skrip dia...sbb persembahannya hari Ahad nanti. Kenapa 5 minit jer?...Hehe sebab masa yang selebihnya Fahim habiskan main game.

4 comments:

mummy aisyah & ainaa said...

mcm susah je skrip dia jee

JiJie said...

tatau nak rate susah ke dak..tapi panjang jugakla..itu yg kena berlatih tuh

MiszAsha said...

hehee..
actually skrip tu x perlu hafal pun just suh fahim baca kat rumah untuk betulkan pronounce je.. ehehehe

JiJie said...

itulah..baru tahu tayah hafal...tapi fahim beria berlatih hafal..kira oklah..advance sikit