Friday, September 9, 2011

Munif 2 tahun

Saya lebih excited untuk menulis pasal 2 tahun menyusukan Munif dari hari lahir nya yang ke-2. Baru perasan kalau genap 2 tahun saya menyusukan Munif bermakna Munif sudah 2 tahun pada 1 September 2011.

Munif...pada saya agak berbeza dari Fahim n Ziyad ketika usia begini. Tak tahu dari segi apa...tapi saya dapat rasakan perbezaannya. Munif unik dengan caranya sendiri. Seorang yang ceria dan murah dengan senyuman. Tapi kalau menjerit atau menangis...rasa nak kurung diri dalam bilik jer. Kuat sangat.

Dia suka ikut apa yang dibuat oleh abang-abangnya. Kalau bab main dia banyak ikut Ziyad. Time dia ikut Fahim bila Fahim buka buku. Masa ini dia akan sibuk cari buku dan alat tulis sekali. Saya tahu Fahim menahan geram juga bila mana alat tulis dia selalu dikacau oleh Munif. Tapi nak buat macammana...itukan adik dia...redha sajalah.

Memandangkan buat masa ini dialah yang bongsu...jadi semestinya sekarang ini dia menjadi anak manja di rumah. Kalau tak dapat apa2 yang dia nak..bersedialah mendengar siaran Munif FM. Kadang2 abang2nya pun suka mengusik...seronok dapat buat Munif menjerit atau menangis. Dan Munif akan datang pada kami ..mengadu. Kalau kena marah dengan kami pula...dia akan pilih Fahim untuk mengadu...manja betul.

Dear Munif...selamat hari lahir yang ke-2. Moga jadi anak yang soleh dan bahagia dunia dan akhirat.

No comments: