Sunday, August 14, 2011

Burung yang marah

Apa ada dengan burung yang marah (angry birds) sehingga game ini jadi fenomena terutama di kalangan budak-budak.

Beza betul zaman kanak2 dulu dan sekarang....semuanya sekarang berasaskan teknologi. Tak ada dah main2 macam upin ipin dan kawan2 dia main.

Di rumah sekarang pun budak2 bertiga itu pun dah addicted dengan burung yang marah...jangan sampai nanti muncul ummi yang marah (angry ummi) sudah. Apa tidaknya berebut mereka nak main terutama Ziyad dan Munif.

Ya...Munif pun join sekali main burung yang marah. Agaknya senang kot nak main...setakat memastikan burung dapat lepas ke sasaran. Tapi dari segi teknik dan taktik rasanya dia pun hentam sahaja. Ziyad pula kalau dah main fokus sesangat.


Saya ada juga main burung yang marah. Tapi mungkin kerana saya takla berminat sangat dengan game..jadi saya biasa2 saja. Kiranya dalam rumah ini dah ada 4 gamers. Satu gamer tegar...yang 3 lagi macam ada potensi nak jadi gamer tegar...

1 comment:

-ummu amin- said...

mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi hehe